Christina kombinerar studier med arbete

Christina Nilsson arbetar sedan många år som vårdare i Falkenbergs kommun. Hon kombinerar sitt arbete med...

Christina Nilsson arbetar sedan många år som vårdare i Falkenbergs kommun. Hon kombinerar sitt arbete med distansstudier och validerar sina yrkeskunskaper till vård- och omsorgsutbildning på Vuxenutbildningen i Falkenberg.

– Jag studerar för att bli behörig att söka fasta tjänster inom vård- och omsorg, säger Christina.

I början av åttiotalet gick Christina ut gymnasiet och började jobba inom vården. 1985-85 kompletterade hon gymnasieutbildningen med en grund- och påbyggnadskurs på vårdskolan i Halmstad.

– Jag trivs med att jobba med personer med funktionshinder. De är så härliga, berättar Christina med ett varmt leende.

Validering ger chans till fast jobb

Christinas många år inom yrket har gett henne värdefull kunskap. Genom att validera sin yrkeskompetens, vilket innebär att hon får sin verkliga kunskap bedömd och erkänd, får hon möjlighet att söka en fast anställning.

– Valideringen går jättebra att kombinera med mitt arbete. Jag jobbar deltid och studerar det jag behöver komplettera med på mina lediga dagar. Jag stressar inte, utan tar det i min takt, säger Christina.

Stärkt av ny kunskap och nya perspektiv

Hon påbörjade sin validering i november 2018 och beräknar att vara klar runt årsskiftet 2019-20. Hon upplever att det först var svårt att förstå vad det innebär att validera sin kompetens. Men hennes förståelse har ökat under tiden och nu är hon glad för att hon tog steget.

– Det känns bra och det stärker mig. Det är aldrig fel med ny kunskap och nya perspektiv, att bli uppdaterad om viktiga saker i arbetet, menar Christina och fortsätter:

– Som student får man upp ögonen för vissa bitar och man blir tuffare. Man ser saker som behöver förbättras och med kunskap kan man trycka på och ge förslag till förbättringar.

Gör det bara!

Christina har ett tydligt budskap till dig som är nyfiken på validering:

– Gör det! Gör det bara! Du kan validera och studera i din takt och du kan jobba under tiden.